Kuře s krustou z hořčice a bylinek

Kategorie: Maso

Autor:

Kuře s krustou z hořčice a bylinek

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Kuřecí horní stehna s kostí 4 ks
  • Plnotučná hořčice 1 lžíce
  • Anglická (popř. dijonská) hořčice 1 lžíce
  • Bylinková pasta 1 lžička
  • Mletý tymián 0.5 lžička
  • Sušená chilli paprička 1 ks
  • Žloutek 1 ks
  • Sezamový olej 1 lžička
  • Sezamové semínko 1 lžíce
  • Sůl 1 lžička

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do misky dejte obě hořčice, přidejte půl lžičky bylinkové pasty (tu koupíte v supermarketech, můžete použít ale i sušenou provensálskou směs koření nebo jakoukoli zelenou bylinku, kterou máte rádi), špetku mletého tymiánu, nasekanou chilli papričku nebo namletou z mlýnku, žloutek a sezamový olej (ten můžete nahradit slunečnicovým) a vše promíchejte, případně čímkoli z uvedeného dochuťte. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran osolte. Pak je naskládejte do zapékací misky či pekáčku, rozprostřete po nich ochucenou hořčici, posypte sezamovým semínkem, podlijte trochou vody (asi do vrstvy 0,5 cm), zakryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct. Při teplotě 220 stupňů budou hotová asi za 40 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist