Čínské pečené kuře ve slaném krunýři podle Jamieho Olivera

Kategorie: Maso

Autor:

Čínské pečené kuře ve slaném krunýři podle Jamieho Olivera

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Omyté kuře bez vnitřností 1.25 kg
  • Jarní cibulka 3 ks
  • Čerstvý oloupaný zázvor, nakrájený na plátky (3 cm) 0.5 ks
  • Cukr 1 lžička
  • Voda 1 lžíce
  • Sherry 3 lžíce
  • Koření Five Spice 0.5 lžička
  • Sojová omáčka + trochu extra 2 lžíce
  • Olej z řepky olejky + trochu extra 2 lžíce
  • Kladivo 1 ks
  • Sůl 1 kg
  • Hladká mouka 4 hrnek
  • Voda 1.5 hrnek

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejte troubu na 240 stupňů, později se stáhne na 160.

1 Do mísy dejte mouku a sůl, zamíchejte. Postupně přidávejte vodu a vymíchejte tuhé těsto. Uhněťte těsto rukama, možná budete muset přidat vodu. Když je těsto moc řídké špatně se s ním zachází.
2 Na stůl si položte dva velké pláty alobalu jeden na druhý. Delší strany několikrát přeložte čímž se vytvoří šev. Potřete olejem, položte kuře doprostřed. V misce smíchejte nahrubo nasekané jarní cibulky, cukr, zázvor, sojovou omáčku, šery, vodu a five spice. Potřete celé kuře sojovou omáčkou, nechte 5 minut odpočinout. Pak potřete kuře dvěma lžícemi oleje.
3 Kůži z krku a křídla založte pod kuře. Krk musí být uzavřený. Není li tam dost kůže, použijte párátka. Opatrně nalijte směs se sojovou omáčkou do kuřete, tak aby nevytekla. Uzavřete druhý otvor kuřete pomocí párátek, nebo zašijte.
4 Zabalte alobal s kuřetem jako balíček, aby se uvnitř udržela vlhkost.
5 Z těsta vyválejte plát asi 1,4 cm silný a tak velký aby se do něj dalo kuře zabalit. Zabalte do těsta kuře a řádně zapečeťte.
6 Celé to položte do pekáčku. Mokrými prsty uhlaďte těsto a zkontrolujte zda v něm nejsou díry kudy by unikala pára.
7 Pečte v horké troubě 1 hodinu. Zmírněte teplotu a pečte další 3 hodiny.

A teď příjde ta nejzábavnější část: Vyndejte kuře z trouby a kladivem rozbijte krunýř. Pozor, budou odletovat kousky těsta. Tomu se dá zabránit tak, že přes kuře položíte čistou utěrku. Kuře i s fólií přendejte na tác. Rozbalte fólii a servírujte.
Nebo můžete nechat okraje těsta kolem kuřete, roztrhnout fólii a nechat hosty ať se sami obslouží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist