Škvaření sádla v elektrické troubě
Kategorie: Maso
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Vepřové sádlo 2 kg
- Mléko 50 ml
- Voda 100 ml
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Sádlo zbavíme případných štětin, opereme a nakrájíme na malé stejnoměrné kostky. Pokud sádlo obsahuje masité části, je dobré je vykrojit. Dáme do pekáče a polijeme smíchanou vodou s mlékem. Sádlo pořádně prohněteme, aby se všechny kostky namočily. Mléko dáváme pokud chceme mít škvarky hnědé. Pokud je chceme mít bledé, použijeme na polití pouze vodu. Odkrojené části masa prohněteme společně se sádlem a dáme je navrch. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 250°C /nejvyšší stupeň/ a necháme zapékat. Když se objevuje na dně pekáče trocha vyškvařeného sádla, teplotu snížíme na 180°C a zapékáme za občasného zamíchání. Jsou-li škvarky zahnědlé a skoro hotové, vyndáme je z trouby "dojít". Škvarky scedíme a horké sádlo nalijeme do šroubovacích skleniček asi 1 cm pod okraj. Na skleničky ihned našroubujeme víčko a to se teplem přichytí. Sádlo je po otevření sklenice voňavé jako čerstvě vyškvařené. Část škvarků umeleme s kousky vyškvařeného masa, dáme zahřát a horké plníme do skleniček. Zalijeme asi centimetrovou vrstvou horkého sádla a skleničky zašroubujeme. Takto mleté škvarky mažeme přímo na chleba, nebo můžeme použít jako základ škvarkové pomazánky.
Podobné recepty
- » Pomazánka z domácího sádla (pro Kozorohy)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomazánka ze škvařeného sádla
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Šátečky z prsního sádla
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Sádláky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Zapékané tousty v troubě
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 20x) - » Masové kuličky se zeleninou pečené v troubě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015761) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308085) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232247) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy