Krůtí roláda se sýrovou náplní

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí roláda se sýrovou náplní

Suroviny

Porce: 4 + –
  • pažitka 1 svazek
  • petržel 0.5 svazek
  • plnotučný tvaroh 100 g
  • bílý pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • tenké řízky z krůtích prsíček 8 ks
  • plátek šunky 8 ks
  • máslo nebo rostlinný tuk 2 lžíce
  • slepičí vývar 0.5 l
  • bílé víno 0.1 l
  • šlehačka 10 lžíce
  • maizena 1 lžíce
  • párátka 16 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pažitku a petržel opereme, nadrobno nasekáme,nasypeme do misky. Přidáme plnotučný tvaroh a umícháme do hladké směsi. Ochutíme malým množstvím soli a pepře. Řízky z krůtích prsíček eventuálně ještě mírně naklepeme, aby byly opravdu tenké. Stejnoměrně na ně rozprostřeme připravený tvaroh s naťovou zeleninou a přikryjeme plátky šunky Pečlivě stočíme v pevné závitky a důkladně zajistíme připravenými párátky. Rostlinný tuk nebo máslo rozpálíme na hluboké pánvi nebo rendlíku a závitky na něm po všech stranách stejnoměrně opečeme. Zalijeme slepičím vývarem (může být i instantní) smíchaným s bílým vínem. Pánev přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Poté závitky vyjmeme a uchováme v teple, Maizenu důkladně rozšleháme vidličkou v sladké šlehačce, přilijeme k základu a asi tři minuty necháme za stálého míchání povařit. Vzniklou omáčku ochutíme solí a pepřem. Do horké omáčky vložíme připravené žávitky a krátce prohřejeme. Narovnáme na mísu, přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Poznámka:

Energetická hodnota jedné porce je asi 2260 joulů (540 kalorií)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist