Hovězí maso vařené v troubě
Kategorie: Maso
Autor: Suzannka

Suroviny
- Hovězí kližka 750 g
- Sádlo (velká lžíce) 1 lžíce
- Mrkev 1 ks
- Petržel 1 ks
- Řapíkatý celer 2 ks
- Cibule 2 ks
- Červené víno 100 ml
- Sůl 1 špetka
Doba přípravy: 300 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Omyté a osušené maso zbavíme povrchových blan a kuchyňským provázkem svážeme do válečku. Na povrchu jemně osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi zahřejeme sádlo a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Pak ho přemístíme do menšího pekáčku nebo kastrolu. Do výpeku vložíme kořenovou zeleninu a 1-2 minuty prudce opékáme. Pak přidáme cibuli, případně řapíkatý celer, ztlumíme žár a ještě pomalu opékáme asi 5 minut. Osmahnutou zeleninu podlijeme vínem a pokračujeme v opékání, dokud se víno zcela neodpaří. Nakonec zalijeme asi litrem vody, osolíme a přivedeme k varu. Horkou tekutinu se zeleninou nalijeme do pekáčku na maso, pokud není zcela ponořené, přidáme ještě vodu. Přikryjeme dobře padnoucí poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 90°C a pečeme 2,5 hodiny. Teplotu zvýšíme na 120°C a pokračujeme v pečení další hodinu. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké. Pokud ne, pečeme dál a po půl hodinách kontrolujeme. Celková doba pečení se může pohybovat mezi 3,5-6 hodinami. Měkké maso necháme zcela vychladnout v tekutině, ve které se dusilo. Zchladlé maso vyjmeme, odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky. Vývar scedíme a použijeme na polévku nebo na omáčku. Nakrájené maso ohřejeme v troše vývaru nebo dáme prohřát do omáčky.
Podobné recepty
- » Sušené hovězí maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Hovězí maso s hříbkovou omáčkou
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Zapečené mleté hovězí maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Dijonské hovězí maso s rýží
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Dušené hovězí maso s jemnou křenovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí maso na okurkách s rýží
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vařené hovězí maso
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308484) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232259) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy