Holubky

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mleté maso mix 0.5 kg
  • Rajský protlak velký 1 ks
  • Kečup jemný 2 dl
  • Zelí 1 ks
  • Sůl 2 lžička
  • Rýže - varný sáček 1 ks
  • Pepř černý mletý 1 špetka

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Slovensko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži si dáme vařit do vroucí vody. Po uvaření scedíme a vysypeme ze sáčku a necháme vychladnout.

Připravíme si hrnec s horkou vodou do kterého budeme vkládat na spaření zelné listy. Ihned, jak bude list měkčí, tak jej vyjmeme, aby se nám nerozvařil.
K vychladlé rýži přidáme rýži, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.

Poté vkládáme do zelných listů. Zelné listy zabalíme a vkládáme na dno hrnce.

holubky-1.jpg

Poté přidáme rajský protlak, kečup, sůl a vodu, aby byly holubky ponořené a dáme vařit na 40 minut. Po této době jsou hotové a můžeme je podávat s bramborem, knedlíky, těstovinami nebo chlebem.

holubky-2.jpg

Kdo má radši hustější sos, tak může omáčku zahustít lžící hladké mouky a tu nechat provařit.

Holubky

Poznámka:

Pro lepší chuť sosu můžeme vložit bobkový list a kuličku nového koření

Diskuze

k vychladlé rýži přidáme rýži?Asi tam mělo být,že přidáme mleté maso?!

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist