Makrely v bramborách

Kategorie: Maso

Autor:

Makrely v bramborách

Suroviny

Porce: 1 + –
  • vejce 1 ks
  • mletý černý pepř 1 lžička
  • nezralé banány (zelené) 2 ks
  • arašídy 100 g
  • nové brambory 4 ks
  • směs koření na ryby 2 lžička
  • sůl 1 lžička
  • rostlinný olej 3 dl
  • makrela (á 150-200g) 2 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Nový Zéland

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Makrely nezakryté necháme přes noc rozmrazit v lednici. Omyjene je a vydatně potřeme kořením na ryby. Uložíme do chladu.

Arašídy opečeme na palmovém oleji. V hmoždíři je roztlučemey. Banány oloupeme, přidáme nakrájené na kolečka do hmoždíře. Drcením připravíme pastu. Když jsou banány moc nezralé,nevadí. Přilijeme kapku oleje a drtíme dál do konzistence pasty. Dáme do chladu ztuhnout.

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5 cm plátky. Necháme je ponořené ve studené vodě.

Spodek přiměřeného teflonového pekáčku poklademe kolečkami brambor, přičemž brambory po vyndání z vody neosušujeme a dno pekáčku musí být bez mezery. Že se brambory částečně překrývají nevadí. Jemně zakapeme olejem, přiměřeně zasypeme pepřem a solí.

Arašídovobanánovou pastou naplníme bříška makrel a bez zašití je vložíme do pekáče na brambory. Zbytek pasty dáme volně kolem. Zakryjeme další vrstvou brambor a okořeníme stejně jako vrstvu spodní. Pekáč zakryjeme víkemnebo alobalem.

Horkovzdušnou troubu zapneme na 160°C a bez předehřátí do ní vložíme pekáč. Pečeme 50 minut. Odstraníme víko nebo alobal, troubu vypneme troubu, ale ryby necháme dojít ještě 20 minut.

Podáváme se salátem podle zvyku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist