Pangasius ze Švédska
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- brambory 10 ks
- pórek 1 ks
- pangasius 1 kg
- mrkev 3 ks
- podle chuti
- sůl 1 ks
- kmín 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- máslo 1 ks
- koření na ryby 1 ks
- zálivka
- tvrdý sýr 200 g
- pažitka 1 svazek
- zakysaná smetana 3 kelímek
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Švédsko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zeleninu očistíme. Brambory a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nastrouháme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem.
Pekáč vymažeme máslem a naskládáme na dno kolečka brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory rozložíme připravenou směs. Pangase osolíme, posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme do pekáče. Pangase ze Švédska dáme zapéct do trouby na 15 minut při 200 °C.
Mezitím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky nebo jiných bylinek. Přidáme trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu bylinkovou smetanu a zasypeme sýrem. Ztlumíme teplotu na 175 °C a pečeme zhruba hodinu.
Pangase ze Švédska ihned podáváme.
Pekáč vymažeme máslem a naskládáme na dno kolečka brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory rozložíme připravenou směs. Pangase osolíme, posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme do pekáče. Pangase ze Švédska dáme zapéct do trouby na 15 minut při 200 °C.
Mezitím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky nebo jiných bylinek. Přidáme trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu bylinkovou smetanu a zasypeme sýrem. Ztlumíme teplotu na 175 °C a pečeme zhruba hodinu.
Pangase ze Švédska ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Zapečený pangasius se špenátem;
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pangasius v pivním těstíčku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pangasius s rajčatovým květákem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pangasius s čerstvým zázvorem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Pangasius v sýrovém kabátku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pangasius s žampiony
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pangasius v pivním těstíčku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017467) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316465) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237961) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234788) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131973) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113957)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy