Staroruské holobci
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vejce 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- mleté maso 300 g
- vepřový bok 300 g
- bílé hlávkové zelí 1 ks
- kopr 1 svazek
- rajský protlak 100 g
- petržel 1 svazek
- větší cibule 3 ks
- vařená rýže 150 g
- smetana na vaření 300 ml
- na ozdobu
- zakysaná smetana 1 ks
- zelená cibulová nať 1 ks
- podle chuti
- mletý černý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Rusko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zelí omyjeme a celé vložíme do vroucí vody. Necháme vařit 15 minut. Pak ho vyndáme a necháme okapat. Rozebereme na listy a tuhá žebra trochu prošlapeme paličkou.
Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven.
Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme.
Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut.
Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.
Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.
Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven.
Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme.
Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut.
Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.
Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017270) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315482) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233446) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131510) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy