Kuřecí stehýnka na rozmarýnu se žampiony

Kategorie: Maso

Autor:

Kuřecí stehýnka na rozmarýnu se žampiony

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mletý pepř 1 ks
  • uzená slanina 100 g
  • kuřecí stehna 4 ks
  • větvičky čerstvý rozmarýn 4 ks
  • sůl 1 ks
  • čerstvé žampiony 400 g
  • podle potřeby
  • máslo 1 ks
  • voda 1 ks
  • jíška 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Makedonie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pod kůži vložíme větičku rozmarýnu a hranolek slaniny bez kůže.

Kuřecí stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. 15 minut dusíme při 200 °C. Poté alobal sundáme a pečeme na 230 °C cca 20 - 30 minut, průběžně poléváme výpekem a doléváme vodu.

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na másle.

Po upečení stehna vyjmeme a z výpeku uděláme šťávu (máslo-mouka-jíška). Pekáček dáme na kamna a za postupného prošlehávání lijeme jíšku. Provaříme a přidáme žampiony.

Kuřecí stehýnka na rozmarýnu se žampiony podáváme s rýží nebo bramborem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist