Česnekové kuře se špenátem a ricottou

Kategorie: Maso

Autor:

Česnekové kuře se špenátem a ricottou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Nizozemsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Prsa lehce naklepeme osolíme, z jedné strany posypeme sušeným česnekem a nakrájíme na menší kousky. Každé prso asi na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Špenát krátce povaříme, aby povadl, scedíme a vymačkáme co nejvíc vody. Pak jej nasekáme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme tuk a dozlatova osmahneme prsa. Přidáme cibuli a česnek a osmahneme další asi 3 - 4 minuty. Pak přidáme špenát, ricottu a řádně vše promícháme. Směs jen chvíli povaříme a odstavíme.

Mezitím si připravíme těstoviny. Tady v Holandsku se prodávají tzv. mini lasagne, nelze nahradit klasickými lasagnemi! Mini lasagne předvaříme jen do mírného změknutí. Nemáte-li mini lasagne, použijte vaše oblíbené těstoviny kromě špaget. Předvařte, až jsou téměř hotové, ale nesmíte je převařit. Vaříme je v osolené vodě.

Do plechu do trouby velkého asi 30 x 20 cm vysypeme všechny těstoviny. Na ně rozprostřeme veškerou směs z pánve a zalijeme smetanou. Vše posypeme 100 gramy hrubě nastrouhaného nebo nasekaného parmezánu a nakonec rozložíme plátky eidamu. Česnekové kuře se špenátem a ricottou vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapékáme 20 minut.

Česnekové kuře se špenátem a ricottou rozdělíme na 4 díly, dáme na talíře a posypeme zbylým parmazánem. Česnekové kuře se špenátem a ricottou ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist