Pleskavica

Kategorie: Maso

Autor:

Pleskavica

Suroviny

Porce: 1 + –
  • telecí maso 1 kg
  • na potření
  • olej 1 ks
  • podle chuti
  • čerstvě mletý pepř 5 g
  • červené papričky (chilli) 3 g
  • česnek 2 stroužek
  • mořská sůl 20 g
  • podle potřeby
  • cibule 150 g
  • minerálka 20 cl

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Bosna a Hercegovina

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso očistíme, jemně semeleme, smícháme se solí a pepřem. Přidáme očištěnou a nasekanou cibuli a česnek, potom důkladně propracujeme rukama. Maso necháme odpočinout 6 - 12 hodin v chladu. Maso znovu ručně promícháme nebo znovu semeleme a přidáme více či méně pálivé papričky, můžeme ji nahradit i mletým pálivým chilli. Doplníme o "bublinkovou" vodu, můžeme zkusit i Coca Colu. Přidáváme tak, aby směs získala konzistenci husté kaše. Necháme zhruba hodinu odpočinout.

Ze směsi tvoříme placky 1,5 - 2 cm tlusté, celkem libovolného průměru, které lehce potřeme olejem.

Placky pljeskavica poté grilujeme na roštu, na pánvi to opravdu není ono. Grilujeme zpravidla asi 3 minuty z každé strany, sami to poznáme podle žáru.

Pleskavice se servírují nejlépe s ajvarem a sekanou červenou cibulí.
Nemáte-li ajvar, než zalijete pleskavice sladkým kečupem nebo tatarkou ze supermarketu, ochutnejte je nejprve samotné. Sami pak zjistíte, je-li ještě třeba dochutit a čím.

„Dobar tek“.

Telecí maso můžeme nahradit kombinací 0,7 kg šťavnatého hovězího a 0,3 kg vepřového plecka. Pokrm z uvedeného množství postačí asi pro 4 osoby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist