Belgické rybí Waterzooi

Kategorie: Maso

Autor:

Belgické rybí Waterzooi

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Belgie

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravíme rybí bujon. Zeleninu očistíme. Ryby nakrájíme naporcujeme na větší kusy.

Do hrnce vlijeme 2 litry vody. Přidáme 2 větší cibule, 2 řapíky celeru, 1 pórek a ryby. Pokud máme, můžeme přidat i rybí odpad. Vše dáme vařit na mírný oheň. Rybí vývar vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni.

Zatím si stranou uvaříme slávky. Když se otevřou, scedíme je, vyloupneme maso ze škeble a dáme ho stranou. Baby karotku příčně rozpůlíme, celer, petržel a pórek nakrájíme na větší kousky. Připravenou zeleninu osmahneme na plátku másla. Osolíme ji, opepříme a dáme stranou.

Z uvařeného vývaru vyjmeme ryby a maso obereme. Vývar scedíme přes pláténko. Zeleninu z vývaru vyhodíme.

Do bujonu vlijeme víno, přidáme rybu, slávky a osmahnutou zeleninu. Vše společně povaříme asi 20 minut na mírném ohni. Do Waterzooi přilijeme smetanu, ochutíme šťávou z citronu a podle chuti osolíme a opepříme. Opět lehce povaříme. Nakonec přidáme plátek másla a necháme prohřát.

Na dno talířů dáme vždy krajíček tmavého chleba. Přelijeme jej rybím vývarem a Waterzooi ozdobíme citronovou kůrou a petrželkou. Místo chleba lze použít vařené brambory. Waterzooi ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist