Medová kachna na zázvoru a cideru

Kategorie: Maso

Autor:

Medová kachna na zázvoru a cideru

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachnu opláchneme zvenku i zevnitř, odřízneme krk a biskupa. Pinzetou vytáhneme zbytky peří a osušíme ji kuchyňskou útěrkou. Sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa. V míse prošleháme med s ciderem a cca 3 cm jemně nastrouhaného zázvoru.

Vzniklou směsí potřeme kachnu ze všech stran. Kachnu vložíme do pekáče prsy nahoru, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme nejlépe přes noc odležet. Druhý den kachnu na několika místech propíchneme vidličkou, aby z ní mohl odtékat tuk, a vložíme ji do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 15 minut, poté kachnu přikryjeme alobalem a při teplotě 160°C pečeme 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, pokud by se šťáva vypekla, podlijeme kachnu ciderem. Ke konci pečení alobal odstraníme a na posledních 15 minut zvýšíme teplotu na 230°C, aby byla kůrčička zlatavá a křupavá.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist