Frikasé z morčacích pŕs, zeleniny a šampiňónov
Kategorie: Maso
Autor: Pusta
Suroviny
- morčacie prsia 600 g
- cibuľa stredne veľká 1 ks
- mrkva čerstvá 2 ks
- petržlenový koreň 1 ks
- zeler buľva 50 g
- čerstvé šampiňóny 250 g
- domáci kurací vývar 600 ml
- suché biele víno Chardonnay 150 ml
- citrónová šťava 50 ml
- sladká smotana 33%-tná 250 ml
- čerstvo posekaná petržlenová vňať 1 svazek
- soľ 1 špetka
- cukor kryštál 1 lžička
- čerstvo mleté biele korenie 2 špetka
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok 2 špetka
- bobkový list 1 ks
- čerstvé maslo 60 g
- hladká múka 2 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 4
Postup:
Morčacie prsia umyjeme osušíme, vložíme do hrnca, zalejeme do výšky mäsa domácim kuracím vývarom , suchým bielym vínom Chardonnay, pridáme citrónovú šťavu z polovice citrona, jeden bobkový list, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom plameni asi 15 minút, potom necháme mierne vychladnúť. Morčacie prsia vyberieme a pokrájame na kocky o veľkosti asi 2x2 cm, kurací vývar precedíme, bobkový list odstránime. Zatiaľ očistíme a pokrájame na drobné kúsky mrkvu, zeler,petržlenový koreň, očistenú cibuľu pokrájame na jemno, posekáme petržlenovú vňať, čerstvé šampiňóny pokrájame na plátky. Na masle orestujeme cibuľu do sklovita, opražíme koreňovú zeleninu, zasypeme múkou, za stáleho miešania krátko opražíme, prilejeme sladkú smotanu a povaríme asi 10 minút na hustú omáčku, zalejeme precedeným kuracím vývarom, vložíme udusené morčacie mäso, plátky šampiňónov a povaríme ešte 2 - 3 minúty. Dochutíme soľou,cukrom, mletým bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom podľa chuti. Servírujeme horúce s dusenou ryžou alebo cestovinami podľa vlastného výberu, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, podávame s jemným zeleným listovým šalátom.
Poznámka:
Ide o veľmi chutné jemné jedlo z morčacích pŕs v hustej smotanovej krémovej omáčke so zeleninou a šampiňónmi, ktorej chuť je ľahko zvýraznená vínom a citrónovou šťavou.Podobné recepty
- » Polévka z pečené zeleniny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí stehna s omáčkou z kořenové zeleniny a vína
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Nákyp z rýže a zeleniny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Salát z kořenové zeleniny
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tempura z tofu a zeleniny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ragů ze zeleniny pro děti
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308487) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy