Holubci od rodilé Ukrajinky
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- Bílé zelí 1 ks
- Mleté maso 500 g
- Rýže 500 g
- Mrkev 1 ks
- Cibule 1 ks
- Rostlinný olej 1 ks
- Rajský protlak 2 lžíce
- Sůl 1 ks
- Pepř mletý 1 ks
- Polévkové koření 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak se to česky řekne) a dáváme do mísy.
Postupně si uděláme náplň. Orestujeme na oleji nakrájenou na kostičky cibuli a nastrouhanou mrkev. Spaříme ryži, a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým sýrovým masem a orestovanou cibuli s mrkví.
Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promícháme.
Do spařených listů dáváme náplň a zabalíme jako psaníčko.
Na dno velkého hrnce naskládáme zbytek zelí a skládáme hotové závitky (holubce) těsně vedle sebe. Povrch ještě zakryjeme zelnými listy (pokud nám zbyly) a zalijeme osolenou vodou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rajského protlaku.
Vody musí být tak trochu víc než půl hrnce ve kterém vaříme. Na mírném ohni povaříme 30-40 minut, podle počtu závitků.
Podáváme s houbovou nebo žampiónovou omáčkou, nebo jen tak se smetanou.
Postupně si uděláme náplň. Orestujeme na oleji nakrájenou na kostičky cibuli a nastrouhanou mrkev. Spaříme ryži, a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým sýrovým masem a orestovanou cibuli s mrkví.
Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promícháme.
Do spařených listů dáváme náplň a zabalíme jako psaníčko.
Na dno velkého hrnce naskládáme zbytek zelí a skládáme hotové závitky (holubce) těsně vedle sebe. Povrch ještě zakryjeme zelnými listy (pokud nám zbyly) a zalijeme osolenou vodou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rajského protlaku.
Vody musí být tak trochu víc než půl hrnce ve kterém vaříme. Na mírném ohni povaříme 30-40 minut, podle počtu závitků.
Podáváme s houbovou nebo žampiónovou omáčkou, nebo jen tak se smetanou.
Podobné recepty
- » Holubci od rodilé Ukrajinky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Holubci od rodilé Ukrajinky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Holubci od rodilé Ukrajinky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Holubci od rodilé Ukrajinky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Holubci od rodilé Ukrajinky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy