Kuře na šalvěji

Kategorie: Maso

Autor:

Kuře na šalvěji

Suroviny

Porce: 6 + –
  • farmářské kuře (stehna a prsa pouze s křídelní kostí) 2.4 kg
  • lístků čerstvá šalvěj 10 ks
  • plocholistá petržel 1 hrst
  • malá cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • kuřecí vývar 300 ml
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, červená mletá paprika 1 ks
  • dle chuti a potřeby máslo, hladká mouka 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuře naporcujeme tak, že získáme stehna a prsa s křídelní kostí. Porce kuřete bohatě osolíme a nachystáme si plátky másla, lístky šalvěje a najemno nasekanou plocholistou petržel.
Na každý plátek ztuhlého másla položíme z jeho vrchní části celý list čerstvé šalvěje a spodní část bohatě obalíme položením do nasekané plocholisté petrželové natě. Do každého stehna a prsa uděláme prsty kapsu pod kůží a vložíme po dvou kusech bylinkového máslového plátku. Po vložení pod kůži lehce přitlačíme přes kůži a vložíme do pekáče.
Kuřecí porce lehce opepříme a poprášíme mletou červenou paprikou. Lehce podlijeme vodou a přidáme pro chuť jednu nahrubo nakrájenou cibuli a jednu mrkev. Přiklopíme pekáč a pečeme na střední nebo i nižší teplotu pomalu cca 90 minut. Po 60 minutách přelijeme výpekem a dopečeme do krásné barvy.
Po upečení vyjmeme porce upečeného kuřete a slijeme scezený výpek. Do výpeku přidáme kuřecí vývar, nasekané dva lístky šalvěje a jen lehce zahustíme dle potřeby máslovou jíškou. Příloha rýže nebo brambor.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist