Farmářské kuře
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- chlazené farmářské kuře 1 ks
- kuřecí vývar 500 ml
- máslo 50 g
- rohlíky 2 ks
- šlehačka 1 ks
- muškátový oříšek 1 ks
- pažitka, petrželová nať, rozmarýn 1 ks
- sůl, pepř 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Naporcované kuře dobře osolíme a v každé porci pod kůží uděláme prstem kapsu, kterou naplníme nádivkou. Rohlíky nakrájené na malé kostičky smícháme s asi 1 dl smetany, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanou snítkou čerstvého rozmarýnu a hrstí nasekané petrželové natě. Vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a plníme pod kůži. Mírným tlakem nádivku rozprostřeme v tenké vrstvě po celé porci kuřete.
Porce kuřete vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla. Podlijeme drůbežím vývarem ze skeletu, pařátů a drobů. Vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené, dokud kuře není krásně měkké. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem, aby kuře nevyschlo a mělo naši tak oblíbenou zlatou barvu. Výpek zpravidla již jen scedíme a případně nastavíme vývarem, a kdo chce, může zahustit máslovou jíškou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.
Porce kuřete vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla. Podlijeme drůbežím vývarem ze skeletu, pařátů a drobů. Vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené, dokud kuře není krásně měkké. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem, aby kuře nevyschlo a mělo naši tak oblíbenou zlatou barvu. Výpek zpravidla již jen scedíme a případně nastavíme vývarem, a kdo chce, může zahustit máslovou jíškou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.
Podobné recepty
- » Farmářské brambory
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 79x) - » Voňavá kuřecí křidélka
(Hodnocení: 1.94 - hlasovalo 71x) - » Kuřecí strips KFC
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 508x) - » Kuřecí rarášci
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 225x) - » Gnocchi s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 27x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Špecle se sýrovou omáčkou s kuřecím masem a šunkou
(Hodnocení: 1.28 - hlasovalo 54x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy