Kuře na hraškových bramborách

Kategorie: Maso

Autor:

Kuře na hraškových bramborách

Suroviny

Porce: 4 + –
  • kuřecí stehýnka 4 ks
  • brambory 3 kg
  • cukate 2 ks
  • pikantní hraška (hotová směs) 3 lžíce
  • dle potřeby slunečnicový olej 1 ks
  • dle potřeby sůl 1 ks

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory a cukety oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Remosku vytřeme olejem, potom v ní promícháme bramborové a cuketové plátky s hraškou a opět zakapeme olejem. Pro menší děti už nesolíme, pro dospěláky můžeme trochu dosolit, případně přidat pikantní koření.
Urovnáme – jemně přitlačíme a poklademe opláchnutými a osolenými stehýnky.

Pečeme v remosce do úplného změknutí brambor a vytvoření zlaté kůrčičky na kuřátku – přibližně 1 hodinu.
Po mírném vychladnutí můžeme přílohu krájet na výseče jako dort.

Poznámka:

Velmi oblíbenou obměnou v naší rodině je nahrazení hrašky trochou česneku, drceného kmínu a majoránky – vznikne Vám jednoduchá varianta kuřete na „bramboráku“.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist