Chorvatská blitva s rybou

Kategorie: Maso

Autor:

Chorvatská blitva s rybou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • brambory 1 kg
  • sůl podle chuti 1 ks
  • čerstvý špenát 750 g
  • olej 2 lžíce
  • trocha citronové šťávy 1 ks
  • mořská ryba 1 kg
  • česnek 1 stroužek
  • pepř 1 špetka
  • kmín podle chuti 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Potom přidáme očištěný čerstvý listový špenát a spolu vaříme až do doby, kdy jsou brambory i špenát měkké.

Pak scedíme. Zalijeme olejem a citronovou šťávou, přidáme najemno lisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs rozmělníme pomocí štouchadla na bramborovou kaši. Štoucháme pouze krátce, nesmí vzniknout úplná kaše.

Rybu osolíme a posypeme kmínem. Solíme velmi opatrně, mořské ryby jsou částečně slané už samy o sobě. Zvolna opečeme na olivovém oleji z obou stran.

Poznámka:

Místo špenátu použij listy mangoldu nebo dobře oprané mladé kopřivy. Jídlo sice získá trochu jinou, ale také moc dobrou chuť.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist