Coniglio al rosmarino
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- celý králík 1 ks
- česnek 5 stroužek
- cibule 3 ks
- bílé víno 200 ml
- špek 200 g
- slanina 100 g
- rozmarýn 3 snítka
- sůl 3 špetka
- pepř 3 špetka
Doba přípravy: 220 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Omytého, osušeného a naporcovaného králíka, lehce osolíme a okořeníme pepřem
2. Utřeme česnek se solí a porce masa touto směsí pomažeme, pak maso zprudka orestujeme na dobře rozehřátém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Lehce opečené porce králíka vložíme do pekáčku, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kousky špeku a slaniny, maso posypeme čerstvým rozmarýnem
4. V troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme asi 3 hodiny, za občasného podlévání bílým vínem, vodou a přeléváním šťávy z výpeku.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.
2. Utřeme česnek se solí a porce masa touto směsí pomažeme, pak maso zprudka orestujeme na dobře rozehřátém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Lehce opečené porce králíka vložíme do pekáčku, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kousky špeku a slaniny, maso posypeme čerstvým rozmarýnem
4. V troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme asi 3 hodiny, za občasného podlévání bílým vínem, vodou a přeléváním šťávy z výpeku.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.
Podobné recepty
- » Coniglio al rosmarino
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Coniglio al rosmarino
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Coniglio al rosmarino
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy