Štičí pudink

Kategorie: Maso

Autor:

Štičí pudink

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Rakousko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti a maso na jemno umeleme
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustý bešamel
3. Vmícháme do něj mleté štičí maso, žloutky, muškátový květ, sůl a smetanu
4. Nakonec přidáme hrášek, žampióny nakrájené na kostičky, citrónovou šťávu, tuhý sníh z bílků a vše lehce promícháme
5. Těsto vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudinkové formy plníme ji jen do tří čtvrtin), přiklopíme vymaštěnou pokličkou a vaříme ve vodní lázni 50 minut
6. Pudinkovou formu z vodní lázně vyndáme, necháme ji 5 minut stát, potom otevřeme a pudink rozkrojíme na porce.

Poznámka:

vhodný dplněk je rajčatová omáčka
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist