Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- sůl 0 ks
- čerstvě mletý pepř 0 ks
- olej 0 ks
- krůtí prsa 1 kg
- spišská uzená slanina 3 plátek
- tymián 20 g
- máslo 50 g
- sladký mladý hrášek 150 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné plátky a z obou stran dobře osolíme. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran.
Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.
Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.
Poznámka:
podle chuti solíme a pepříme, podle potřeby používáme olejPodobné recepty
- » Krůtí plátky s cibulí a brokolicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky v parmské šunce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky na sušených rajčatech
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky v pikantní omáčce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky s nádivkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004579) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 258128) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233287) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214732) - » Couračka
(Navštívilo: 150384) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123572) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110966)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy