Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné plátky a z obou stran dobře osolíme. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran.
Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.

Poznámka:

podle chuti solíme a pepříme, podle potřeby používáme olej
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist