Krůtí závitky s chřestem

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí závitky s chřestem

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Krůtí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, poklademe na ně slaninu
2. Očištěný chřest krátce povaříme ve slané vodě a jeho větší část zabalíme do připravených plátků masa
3. Jednotlivé závitky zprudka opečeme na pánvi, potom je přendáme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 12-15 minut
4. Šalotku a zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky, ty opečeme na pánvičce másle, zalijeme smetanou a necháme na mírném zdroji tepla krátce vařit, dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s masem
5. Do výpeku zbylého po pečení závitků přidáme demi-glace, osolíme, krátce povaříme, pak nádobu odstavíme ze zdroje tepla, do šťávy postupně metličkou vmícháme kousky studeného másla, tím ji zahustíme a zjemníme
6. Pokrm ozdobíme snítky rozmarýnu, posypeme pažitkou a můžeme podávat.

Doporučení:
Z krůtích řízků můžeme vytvořit jednolitý plát masa a místo závitků upéci roládu.

Poznámka:

chřest - namíchaný bílý a zelený
solíme a pepříme podle chuti
demi - glace - hustý silný vývar - recept v mých receptech
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist