PRAŽMA KRÁLOVSKÁ S LILKOVÝM KAVIÁREM A PEČENÝMI PAPRIKAMI
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- pražma královská 4 ks
- sůl 2 špetka
- pepř 2 špetka
- máslo 50 g
- cherry tomata 100 g
- Suroviny na lilkový kaviár
- lilek 4 ks
- šalotka 4 ks
- větvička tymiánu 2 ks
- kvalitní bílé víno 1.5 dl
- máslo 100 g
- parmazán 50 ks
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- Suroviny na pečené papriky
- žlutá paprika 2 ks
- červená paprika 2 ks
- česnek 2 stroužek
- sekaný tymián 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Pražmu vykostíme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme naříznutou kůží dolů, dozlatova. Otočíme, necháme cca 30 sekund na pánvi a vložíme máslo na zjemnění a napůl rozkrojené tomaty. Ryba musí zůstat ve středu sklovitá, ne propečená.
Lilky rozpůlíme a dáme péct na 30 minut do trouby na 200°C. Poté jim vyndáme dužinu a na másle, šalotce, tymiánu s trochou bílého vína orestujeme. Přidáme parmezán a mixujeme na hladkou kaši. Ochutíme solí a pepřem.
Papriky zbavíme jádřinců, dáme do trouby na 220°C. Pečeme do chvíle, kdy slupka začíná tmavnout a vytváří puchýřky. Papriky vyndáme do mísy a zakryjeme fólií. Necháme cca 5 minut zapařit. Oloupeme, nakrájíme na kousky a zakápneme olejem. Ochutíme lehce solí, pepřem, přidáme sekaný česnek a listový tymián.
Lilky rozpůlíme a dáme péct na 30 minut do trouby na 200°C. Poté jim vyndáme dužinu a na másle, šalotce, tymiánu s trochou bílého vína orestujeme. Přidáme parmezán a mixujeme na hladkou kaši. Ochutíme solí a pepřem.
Papriky zbavíme jádřinců, dáme do trouby na 220°C. Pečeme do chvíle, kdy slupka začíná tmavnout a vytváří puchýřky. Papriky vyndáme do mísy a zakryjeme fólií. Necháme cca 5 minut zapařit. Oloupeme, nakrájíme na kousky a zakápneme olejem. Ochutíme lehce solí, pepřem, přidáme sekaný česnek a listový tymián.
Poznámka:
porce paražmy po 300 - 400gPodobné recepty
- » Celá pražma
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Pražma s rajčaty a pórkem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pražma s fenyklem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Grilovaná pražma se zeleninou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pražma zapečená se šunkou serrano
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Královská roštěnka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Královská káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017328) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315816) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237810) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233853) - » Couračka
(Navštívilo: 150847) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131676) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113891)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy