PRAŽMA KRÁLOVSKÁ S LILKOVÝM KAVIÁREM A PEČENÝMI PAPRIKAMI

Kategorie: Maso

Autor:

PRAŽMA KRÁLOVSKÁ S LILKOVÝM KAVIÁREM A PEČENÝMI PAPRIKAMI

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pražmu vykostíme, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme naříznutou kůží dolů, dozlatova. Otočíme, necháme cca 30 sekund na pánvi a vložíme máslo na zjemnění a napůl rozkrojené tomaty. Ryba musí zůstat ve středu sklovitá, ne propečená.

Lilky rozpůlíme a dáme péct na 30 minut do trouby na 200°C. Poté jim vyndáme dužinu a na másle, šalotce, tymiánu s trochou bílého vína orestujeme. Přidáme parmezán a mixujeme na hladkou kaši. Ochutíme solí a pepřem.

Papriky zbavíme jádřinců, dáme do trouby na 220°C. Pečeme do chvíle, kdy slupka začíná tmavnout a vytváří puchýřky. Papriky vyndáme do mísy a zakryjeme fólií. Necháme cca 5 minut zapařit. Oloupeme, nakrájíme na kousky a zakápneme olejem. Ochutíme lehce solí, pepřem, přidáme sekaný česnek a listový tymián.

Poznámka:

porce paražmy po 300 - 400g
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist