Holoubátka pečená s jarní nádivkou

Kategorie: Maso

Autor:

Holoubátka pečená s jarní nádivkou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Začneme nádivkou:
Rozpálíme pánev, na ní zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a osmažíme do zlatova.
Na cibulku vložíme na drobno pokrájená kuřecí jatérka.
Chvilku smažíme, dáme nadroboučko nasekanou mrkev a přichutíme mletým bílým pepřem, vegetou a na konec majoránkou a pažitkou.
Nyní vezmeme ve vodě namočený a pak vyždímaný chléb a smícháme s podušenou cibulkou a ostatními surovinami.
Přidáme vejce.
Všechno promícháme rukou, aby byla nádivka skutečně jemná.
Vezmeme dobře omytá, osušená připravená holubátka a pěkně je vyplníme nádivkou.
Přeložíme je na připravený pekáč.
Pod holoubátka dáme ještě dvě lžíce másla a dáme je péct do předehřáté trouby.
Pečeme je bříšky nahoru přikryté, aby se nevysušily. Můžeme je v případě potřeby podlít horkou vodou.
Po 40 minutách pečení při 180 C je velmi opatrně otočíme a dopečeme ještě asi 30 minut, samozřejmě podle typu trouby krásně do růžova a do křupava.
Upečená holoubátka podáváme s bramborami na cibulce a velkou zeleninovou jarní oblohou.
Tip : Jestli nemáte zrovna po ruce holoubátka a přesto byste je chtěli okusit, plakat nemusíte. Pořiďte si maličká jarní kuřátka, v lepších marketech je mívají po celý rok. . Je to aspoň nějaká nahrážka, nežli nic. :-)))
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist