Holoubátka pečená s jarní nádivkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- holubí holoubátka 2 ks
- chleba 4 plátek
- kuřecí játra 250 g
- majoránka 1.2 lžička
- máslo 4 lžíce
- pažitka 1 lžíce
- mletý bílý pepř 1.2 lžička
- sůl 1.2 lžička
- vegeta 1 lžička
- vejce 2 ks
- voda 100 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Začneme nádivkou:
Rozpálíme pánev, na ní zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a osmažíme do zlatova.
Na cibulku vložíme na drobno pokrájená kuřecí jatérka.
Chvilku smažíme, dáme nadroboučko nasekanou mrkev a přichutíme mletým bílým pepřem, vegetou a na konec majoránkou a pažitkou.
Nyní vezmeme ve vodě namočený a pak vyždímaný chléb a smícháme s podušenou cibulkou a ostatními surovinami.
Přidáme vejce.
Všechno promícháme rukou, aby byla nádivka skutečně jemná.
Vezmeme dobře omytá, osušená připravená holubátka a pěkně je vyplníme nádivkou.
Přeložíme je na připravený pekáč.
Pod holoubátka dáme ještě dvě lžíce másla a dáme je péct do předehřáté trouby.
Pečeme je bříšky nahoru přikryté, aby se nevysušily. Můžeme je v případě potřeby podlít horkou vodou.
Po 40 minutách pečení při 180 C je velmi opatrně otočíme a dopečeme ještě asi 30 minut, samozřejmě podle typu trouby krásně do růžova a do křupava.
Upečená holoubátka podáváme s bramborami na cibulce a velkou zeleninovou jarní oblohou.
Tip : Jestli nemáte zrovna po ruce holoubátka a přesto byste je chtěli okusit, plakat nemusíte. Pořiďte si maličká jarní kuřátka, v lepších marketech je mívají po celý rok. . Je to aspoň nějaká nahrážka, nežli nic. :-)))
Rozpálíme pánev, na ní zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a osmažíme do zlatova.
Na cibulku vložíme na drobno pokrájená kuřecí jatérka.
Chvilku smažíme, dáme nadroboučko nasekanou mrkev a přichutíme mletým bílým pepřem, vegetou a na konec majoránkou a pažitkou.
Nyní vezmeme ve vodě namočený a pak vyždímaný chléb a smícháme s podušenou cibulkou a ostatními surovinami.
Přidáme vejce.
Všechno promícháme rukou, aby byla nádivka skutečně jemná.
Vezmeme dobře omytá, osušená připravená holubátka a pěkně je vyplníme nádivkou.
Přeložíme je na připravený pekáč.
Pod holoubátka dáme ještě dvě lžíce másla a dáme je péct do předehřáté trouby.
Pečeme je bříšky nahoru přikryté, aby se nevysušily. Můžeme je v případě potřeby podlít horkou vodou.
Po 40 minutách pečení při 180 C je velmi opatrně otočíme a dopečeme ještě asi 30 minut, samozřejmě podle typu trouby krásně do růžova a do křupava.
Upečená holoubátka podáváme s bramborami na cibulce a velkou zeleninovou jarní oblohou.
Tip : Jestli nemáte zrovna po ruce holoubátka a přesto byste je chtěli okusit, plakat nemusíte. Pořiďte si maličká jarní kuřátka, v lepších marketech je mívají po celý rok. . Je to aspoň nějaká nahrážka, nežli nic. :-)))
Podobné recepty
- » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Pečená kuřecí stehna na česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Kuřecí stehýnka pečená v remosce
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 41x) - » Pečená uzená žebírka
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 18x) - » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003727) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255426) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232801) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213456) - » Couračka
(Navštívilo: 150228) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122878) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110627)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy