Zajíc na smetaně

Kategorie: Maso

Autor:

Zajíc na smetaně

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do vody dáme sůl, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, bobkový list, ocet a povaříme. Necháme vychladnout a do mořidla vložíme očištěnou a dobře umytou půlku zajíce a necháme na chladném místě 4 dny odležet. Maso v mořidle denně obracíme. Potom vyjmeme, protáhneme na nudličky nakrájenou uzenou slaninou a dáme na sádlo. Přidáme zeleninu z mořidla, pokrájenou na kolečka, 30 g cibule, podlejeme vodou a dáme do trouby upéct. Po čas pečení podléváme vodou a upečeme do měkka. Upečeného zajíce vyjmeme a do šťávy přilijeme kyselou smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme podle chuti sůl, hořčici, cukr, ocet a povaříme. Hotovou omáčku přepasírujeme a dáme do ní na díly nakrájené maso. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist