Karamelizovaná kuřecí křídla

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kuřecí křídla 1 kg
  • Sherry ocet nebo červený vinný ocet 60 ml
  • Krupicový cukr 1 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Mrkev-krájená na hranolky 4 ks
  • Řapíkatý celer-krájený na hranolky 4 ks
  • DIP
  • Zakysaná smetana 120 g
  • Nasekaná pažitka 3 lžíce
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce
  • Paprika 0.5 lžička

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu si předehřejeme na 220°C. Omytá a osušená kuřecí křídla dáme do mísy, zalijeme směsí octa, cukru a soli a důkladně promícháme. Dáme na 20 minut do lednice, pak přendáme na plech a pečeme 40-45 minut dozlatova. Všechny přísady na dip smícháme a dáme stranou. Křídla podáváme s dipem a zeleninovými hranolky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist