Kuře pečené s žampiónovou nádivkou

Kategorie: Maso

Autor:

Kuře pečené s žampiónovou nádivkou

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Dobře očištěné kuře rozpůlíme a jednotlivé části mírně na povrchu i uvnitř osolíme a posypeme červenou paprikou a špetkou kmínu
2. Připravené maso rozložíme do máslem vymazaného pekáče (použijeme tak 1/3 výše uvedené hmotnosti)
3. Mírně podlijeme vodou, na porce kuřete rozložíme zbylé 2/3 másla a dáme péci, zaklopené, na 40 minut, do předem vyhřáté trouby kolem 180 °C
4. Zatím, co se nám kuře bude péci, připravíme si nádivku; rohlíky nakrájíme na menší kostičky, pokropíme je mlékem a necháme vsáknout
5. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme na menší kousky pokrájenou šunku, na plátky pokrájené, omyté žampióny, rozsekanou petrželovou nať, rozetřený česnek a zvlhčenou žemli, vše dobře promícháme, okořeníme majoránkou, mletým černým pepřem a přisolíme vegetou
6. Z bílků vyšleháme, nejlépe elektrickým ručním mixérem, sníh a lehce ho vmícháme do nádivky
7. Po 40 minutách pečení, kolem kuřete vyskládáme připravenou nádivku a kuře i s nádivkou dopečeme
8. Při pečení maso občas poléváme vypečenou šťávou a pečeme až do změknutí kuřete
9. Ke konci pečeme necháme kuře odkryté, aby jsme získali křupavou kůrčičku.

Doporučení:
- Jako příloha se skvěle hodí různě upravené brambory.

Poznámka:
- Místo petrželové natě můžeme použít listy špenátu, libečku ….
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist