Grilované kachní prsa s fíkovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Grilované kachní prsa s fíkovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • červené víno 0.4 l
  • fíky 10 ks
  • kacní prsa 1 kg
  • medu 4 lžíce
  • červený vinný ocet 0.1 l
  • pomerančová šťáva 0.2 l
  • Telecí demi-glace 0.1 l

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a pečeme bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Když je kůže opečena do zlatova, prsa otočíme a pečeme do růžova.
Fíky naložíme přes noc do suchého červeného vína. V hrnci necháme zkaramelizovat med, zalijeme červeným vinným octem, necháme zredukovat do sucha, zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, přidáme naložené fíky s vínem, ještě přidáme telecí demi-glace a svaříme na potřebnou hustotu. Omáčku rozmixujeme, propasírujeme, osolíme a opepříme, zahustíme máslem. Podáváme s pečenými brambůrky. Na ozdobu použijeme naložený nebo čerstvý fík.

Poznámka:

kacní prsa použijeme i s kůží
Telecí demi-glace je silná tmavá omáčka
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist