Grilované kachní prsa s fíkovou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- červené víno 0.4 l
- fíky 10 ks
- kacní prsa 1 kg
- medu 4 lžíce
- červený vinný ocet 0.1 l
- pomerančová šťáva 0.2 l
- Telecí demi-glace 0.1 l
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a pečeme bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Když je kůže opečena do zlatova, prsa otočíme a pečeme do růžova.
Fíky naložíme přes noc do suchého červeného vína. V hrnci necháme zkaramelizovat med, zalijeme červeným vinným octem, necháme zredukovat do sucha, zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, přidáme naložené fíky s vínem, ještě přidáme telecí demi-glace a svaříme na potřebnou hustotu. Omáčku rozmixujeme, propasírujeme, osolíme a opepříme, zahustíme máslem. Podáváme s pečenými brambůrky. Na ozdobu použijeme naložený nebo čerstvý fík.
Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a pečeme bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Když je kůže opečena do zlatova, prsa otočíme a pečeme do růžova.
Fíky naložíme přes noc do suchého červeného vína. V hrnci necháme zkaramelizovat med, zalijeme červeným vinným octem, necháme zredukovat do sucha, zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, přidáme naložené fíky s vínem, ještě přidáme telecí demi-glace a svaříme na potřebnou hustotu. Omáčku rozmixujeme, propasírujeme, osolíme a opepříme, zahustíme máslem. Podáváme s pečenými brambůrky. Na ozdobu použijeme naložený nebo čerstvý fík.
Poznámka:
kacní prsa použijeme i s kůžíTelecí demi-glace je silná tmavá omáčka
Podobné recepty
- » Kuře grilované na plechovce piva
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 25x) - » Placaté grilované kuře
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Grilované kuřecí paličky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Beef steak na grilované zelenině
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 5x) - » Grilované papriky plněné sýrem Halloumi
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Grilované kuřecí maso v medové marinádě
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Grilované citronovo-jogurtové kuřecí kousky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308318) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232254) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy