Pečená křepelka na víně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- cibule 1 ks
- červené víno 100 ml
- hřebíček 6 ks
- jabko 1 ks
- koření na divočinu 1.2 lžíce
- libeček 1.2 lžíce
- máslo 100 g
- křepelky 2 ks
- pažitka 1.2 lžička
- pepř 1.2 lžička
- petrželka 1.2 lžička
- sherry rajčat 8 ks
- sůl 1 lžička
- masový vývar 300 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Křepelky omyjeme, osušíme a uložíme na pekáč vymazaný máslem spolu s nakrájeným jablkem. Potřeme je máslem a zlehka posypeme kořením Divočina.
Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem, podlejeme červeným vínem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 C a tuto teplotu po chvilce snížíme na 150 C a při ní zůstaneme.
Pečeme zakryté do měkka cca 40 minut podle typu trouby a průběžně podléváme vývarem a výpekem.
Nezapomeneme štávičku nalévat i dovnitř křepelek.
Před koncem pečení křepelky odkryjeme, aby se udělala jemná zlatá kůrka.
Nyní si přichystáme hlubší pánev.
Pánev rozpálíme a dáme na ni máslo a cibuli nakrájenou na kolečka, kterou osmažíme do zlatova.
Když je hotovo, přidáme cherry rajčátka, libeček, petrželku a pažitku.
Zeleninku prudce orestujeme, přidáme křepelky se vším výpekem z pekáče a za jejich stálého otáčení a polévání vevnitř šťávičkou je necháme chvíli křehnout a nabírat vůni.
Nyní můžeme servírovat.
Jako příloha se nejčastěji doporučují vařené brambůrky, polité výpekem. Můžeme také ozdobit jejich jedlými a zdravými na tvrdo uvařenými vajíčky.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka : Pokud si křepelky nepěstujete zrovna doma na zahradě ve voliérovém výběhu, koupíte je celoročně v Makro nebo podobných velkých marketech.
Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem, podlejeme červeným vínem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 C a tuto teplotu po chvilce snížíme na 150 C a při ní zůstaneme.
Pečeme zakryté do měkka cca 40 minut podle typu trouby a průběžně podléváme vývarem a výpekem.
Nezapomeneme štávičku nalévat i dovnitř křepelek.
Před koncem pečení křepelky odkryjeme, aby se udělala jemná zlatá kůrka.
Nyní si přichystáme hlubší pánev.
Pánev rozpálíme a dáme na ni máslo a cibuli nakrájenou na kolečka, kterou osmažíme do zlatova.
Když je hotovo, přidáme cherry rajčátka, libeček, petrželku a pažitku.
Zeleninku prudce orestujeme, přidáme křepelky se vším výpekem z pekáče a za jejich stálého otáčení a polévání vevnitř šťávičkou je necháme chvíli křehnout a nabírat vůni.
Nyní můžeme servírovat.
Jako příloha se nejčastěji doporučují vařené brambůrky, polité výpekem. Můžeme také ozdobit jejich jedlými a zdravými na tvrdo uvařenými vajíčky.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka : Pokud si křepelky nepěstujete zrovna doma na zahradě ve voliérovém výběhu, koupíte je celoročně v Makro nebo podobných velkých marketech.
Podobné recepty
- » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Pečená kuřecí stehna na česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Kuřecí stehýnka pečená v remosce
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 41x) - » Pečená uzená žebírka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 21x) - » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy