Filet mignon grilovaný

Kategorie: Maso

Autor:

Filet mignon grilovaný

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí steak 4 ks
  • pepř 4 lžička
  • sušená hořtice 1 lžička
  • sušený česnek 1.2 lžička
  • sůl 3.4 lžička
  • sušený rozmarýn 1.4 lžička

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: USA

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Pepř a rozmarýn rozemeleme v hmoždíři nahrubo
2. Směs promícháme se sušenou hořčicí, solí a česnekovým práškem a vetřeme ji rovnoměrně po obou stranách do steaků
3. Steaky postříkáme olejovým sprejem a dáme na dobře rozpálený rošt grilu
4. Grilujeme z každé strany 3 minuty, získáme tak krvavé steaky nebo 6-8 minut a budeme je mít tzv. médium.

Poznámka:

Filet mignon je ve zkutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.
I když název filet mignon pochází z francouzštiny, jedná se o běžný kus masa, který koupíte kdekoliv v USA. Poprvé se objevil tento termín v americkém tisku v roce 1899.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist