Gothaj v hořčičném těstíčku
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- gothaj 500 g
- hladká mouka 100 g
- mléko 0.7 dl
- bílé víno 0.5 dl
- vejce 3 ks
- celozrná hořtice 2 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Gothaj oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm široké plátky, které přepůlíme ještě na půl
2. Smícháme mléko s vejci (jeden bílek si odložíme stranou) dohladka, mírně okořeníme pepřem, osolíme
3. Do směsi dále přišleháme víno a hořčici, nakonec vmícháme mouku
4. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme do těstíčka
5. Jednotlivé plátky uzeniny obalíme a v rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova
6. Osmažené plátky skládáme do připraveného pekáče ve kterém osmažený gothaj ještě dopečeme v troubě při teplotě kolem 140 °C, dopékáme cca 15 minut.
2. Smícháme mléko s vejci (jeden bílek si odložíme stranou) dohladka, mírně okořeníme pepřem, osolíme
3. Do směsi dále přišleháme víno a hořčici, nakonec vmícháme mouku
4. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme do těstíčka
5. Jednotlivé plátky uzeniny obalíme a v rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova
6. Osmažené plátky skládáme do připraveného pekáče ve kterém osmažený gothaj ještě dopečeme v troubě při teplotě kolem 140 °C, dopékáme cca 15 minut.
Podobné recepty
- » Gothaj v aspiku
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Gothaj v pivním těstíčku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Topinky s gothajem a sýrem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pórková pomazánka s gothajem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Gothajská pomazánka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Plněné prsteny z gothaje
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rostbíf na hořčičném semínku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy