Filety z tresky grilované v troubě s chlebovou krustou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- filé z tresky 2 ks
- Na rajčatovou pastu
- nakládané rajčata 1.2 sklenice
- česnek 2 stroužek
- chilli paprička 1.2 ks
- čerstvá bazalka 1 hrst
- bazalkový ocet 1 lžíce
- parmazán 40 g
- Na chlebovou strouhanku
- chleba 200 g
- ančovičky 1.2 plechovka
- česnek 3 stroužek
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Filety pokapeme olivovým olejem, okořeníme pepřem, osolíme a posypeme fenyklovými semínky, vložíme do pekáče kůží dolů, vložíme do trouby pod gril a grilujeme 10 minut (pekáč umístíme do spodní části trouby, aby byla spirála grilu co nejdále)
2. Připravíme si rajčatovou pastu; půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z 1/2 ks citrónu, vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa, mixujeme na kaši
3. Rybu vytáhneme z trouby a potřeme připravenou pastou
4. Maso hojně potřené pastou ještě zasypeme chlebovou strouhankou a pekáč vložíme opět do trouby, kde filety z tresky ugrilujeme doměkka, což bude trvat zhruba dalších 15-20 minut.
Příprava ochucené chlebové strouhanky:
1. Chleba natrháme a vložíme do nádoby mixéru
2. Přidáme ančovičky i s olejem, česnek, vše osolíme a okořeníme pepřem a mírně zakápneme olivovým olejem
3. Rozmixujeme na strouhanku.
2. Připravíme si rajčatovou pastu; půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z 1/2 ks citrónu, vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa, mixujeme na kaši
3. Rybu vytáhneme z trouby a potřeme připravenou pastou
4. Maso hojně potřené pastou ještě zasypeme chlebovou strouhankou a pekáč vložíme opět do trouby, kde filety z tresky ugrilujeme doměkka, což bude trvat zhruba dalších 15-20 minut.
Příprava ochucené chlebové strouhanky:
1. Chleba natrháme a vložíme do nádoby mixéru
2. Přidáme ančovičky i s olejem, česnek, vše osolíme a okořeníme pepřem a mírně zakápneme olivovým olejem
3. Rozmixujeme na strouhanku.
Poznámka:
ančovičky použijeme i s olejemPodobné recepty
- » Filety z tresky s bylinkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Obalované rybí filety s kaší a hráškem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Rybí filety s mrkví
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené okouní filety
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Filety z tresky s bylinkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Filety z platýse s olivami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové filety a jablky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316306) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy