Krůtí Cordon Bleu
Kategorie: Maso
Autor: karel.abra
Suroviny
- krůtí prsa 750 g
- šunka 8 plátek
- ementál 8 plátek
- vejce 2 ks
- hladká mouka 1 hrnek
- strouhanka 2 hrnek
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso důkladně omyjeme a naporcujeme na osm vyšších řízků, které si jemně naklepeme a vložíme do nich po plátku šunky a sýra
2. Řízky na okrajích lehce zklepeme, důkladně je z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
3. Maso obalíme nejprve v mouce, protáhneme v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec řízky obalíme ve strouhance.
4. Smažíme pozvolna ve větším množství oleje dozlatova.
Poznámka:
Tento recept je původem z Francie a jeho přesný název je odvozen podle francouzského řádu a o tři století mladší kuchařské školy. Členové řádu ducha svatého L'Ordre des Chevaliers du Saint Esprit nosili kříž na modré stuze (le cordon bleu). Nazývali se "les cordon BLEUS" a setkávali se na bohatých hostinách, metaforicky označovaných také cordon bleu. Konec řádu a hodování udělala až Francouzská revoluce, ale symbol se natrvalo vžil jako označení vysoké kvality.Podobné recepty
- » Krůtí Cordon bleu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí Cordon bleu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z krůtího masa
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 10x) - » Krůtí katův šleh
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Krůtí čína
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 16x) - » Krůtí guláš
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Krůtí koule se špagetami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015774) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308516) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232272) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy