Bresaola

Kategorie: Maso

Autor:

Bresaola

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí oštěpec 2 kg
  • Na marinádu
  • červené víno 1 l
  • mořská sůl 350 g
  • celý pepř 20 kulička
  • hřebíček 12 ks
  • bobkový list 6 ks
  • chilli papričky 6 ks
  • chemicky neošetřená pomerančová kůra 2 ks
  • česnek 2 stroužek

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1. Z roštěnce odstraníme tuk a šlachy, maso dáme do skleněné nádoby, zalijeme červeným a bílým vínem, maso musí být celé ponořené
2. Přidáme drcený česnek a všechny ostatní přísady, týden necháme marinovat v lednici
3. Po týdnu maso vyndáme z marinády, osušíme a zavěsíme na suchém a vzdušném místě, po 1 týdnu se již může maso konzumovat (musí být pevné a po doteku prstem v něm nesmí zůstat důlek)
4. Do masa se vetře olivový olej, pepř, zabalí se do pergamenového papíru a skladuje v lednici, kde vydrží 2-3 měsíce
5. Bresaola se podává nakrájená na tenké plátky, pokapaná olivovým olejem, opepřená spolu s plátky citronu.

Poznámka:

15 přípravy + 1 týden marinování + 1 týden sušeníItalská
celé maso musí být ponořené do vína
pochoutka z Lombardie, jedná se o sušené hovězí maso, které je stejně jako parmská šunka, trvanlivé 2-3 měsíce, maso má krásně tmavě červenou barvu a příjemnou kořeněnou vůni. Recept je převzat a upraven na 2 kg masa z kuchařky Franca Taraschio - Leaves from Walnut free. Máte-li trpělivost a rádi experimentujete, můžete si braseolu vyrobit sami doma.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist