Galantina z kuřete

Kategorie: Maso

Autor:

Galantina z kuřete

Suroviny

Porce: 4 + –
  • kuře 1 kg
  • prášková želatina 1 lžíce
  • Na nádivku
  • drůbeží mleté maso 500 g
  • žampióny 100 g
  • mražené fazolové lusky 50 g
  • vejce na tvrdo 2 ks
  • paštikové koření 1 lžička
  • koňak 1 lžička

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou, klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od kostry (důležité je neproříznout kůži, proto u křídel a stehen maso od kosti odškrabujeme a vyjmeme

2. Vykostěné kuře upravíme kůží dolů na fólii, srovnáme maso tak, aby bylo stejnoměrně (z prs část masa odřízneme a toto dáme na volný prostor na kůži), lehce nožem přeřízneme šlachy na mase a posypeme práškovou želatinou spolu se solí

3. Mleté drůbeží maso dochutíme paštikovým kořením a koňakem, osolíme, rozprostřeme ji na připravený kuřecí plát

4. Nádivku posypeme na kostičky nakrájeným bílkem (kdo chce, použije i žloutky), poklademe fazolkami a žampiony, celý plát dobře zatočíme do rolády, pevně zabalíme do fólie, konce zajistíme provázkem

5. Připravenou galantinu vložíme i s kostmi do horké vody a vaříme pod poklicí asi 80 minut

6. Hotovou roládu vyjmeme, vložíme ihned do studené vody, necháme zchladit, rozbalíme, osušíme a dáme do lednice vychladit

7. Nejlépe až druhý den galantinu z kuřete nakrájíme na plátky a servírujeme jako chutný studený předkrm, nebo i hlavní chod, popřípadě jako součást studeného bufetu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist