Mořský pstruh na víně

Kategorie: Maso

Autor:

Mořský pstruh na víně

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pstruhy očistíme, omyjeme, vysušíme, můžeme jim odříznout hlavu, aby se vešli bez problému na talíř, celé prosolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem, mírně obalíme v mouce a ještě se pstruhem zatřepeme, aby tam nebyla vrstva mouky. Z jedné strany uděláme 4 hlubší zářezy, do kterých později dáme na střídačku kolečko jablka a bobkový list. Na pánev si dáme máslo s olejem (aby se nám máslo nepřipalovalo), necháme hodně zahřát a pak opečeme pstruhy zeš strany, kde máme zářezy a opékáme 3-5 minut podle velikosti pstruha, otočíme na druhou stranu a do opečených zářezů i do břicha vložíme bobkové listy s jablkem (při servírování vyndáme) a celé pstruhy přelijeme vínem, necháme ještě chvilku smažit, Pokud se nám zdá, že je pstruh málo opečený, můžeme ještě jednou z obou stran dodatečně opéct-já dopékala, protože pstruzi byli dost velký a 5 minut jim nestačilo. Na talíři přelijeme šťávou, která nám vznikla.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist