Slezská tlačenka

Kategorie: Maso

Autor:

Slezská tlačenka

Suroviny

Porce: 1 + –
  • vykoštěné vepřové ramínko 1.5 kg
  • vykoštěný bůček 1 kg
  • vepřové kůže 900 g
  • vepřové játra 700 g
  • sůl 60 g
  • cibule 30 g
  • mletý zázvor 1.2 lžička
  • kmín 1.2 lžička
  • pepř 1.2 lžička
  • mletý hřebíček 15 ks
  • vývar s kůží 0.4 l

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Upravené maso předvaříme, nesmí být krvavé, pak ho necháme vychladnout, pokrájíme je na kostky 1 cm velké
2. Kůže uvaříme do měkka, vývar uschováme, cibulku osmažíme dorůžova a umeleme spolu s kůžemi
3. Přidáme ostatní přísady a vývar a dokonale vše promícháme, plníme do umělých střev, uzavřeme a vaříme při 80 °C cca 2-2,5 hodiny
4. Uvařenou tlačenku opláchneme, vložíme mezi 2 prkénka a necháme vychladnout, během chladnutí propíchneme ve střevě jehlou pár dírek.

Poznámka:

jedna porce = pět kilo tlačenky
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist