Slezská tlačenka
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vykoštěné vepřové ramínko 1.5 kg
- vykoštěný bůček 1 kg
- vepřové kůže 900 g
- vepřové játra 700 g
- sůl 60 g
- cibule 30 g
- mletý zázvor 1.2 lžička
- kmín 1.2 lžička
- pepř 1.2 lžička
- mletý hřebíček 15 ks
- vývar s kůží 0.4 l
Doba přípravy: 240 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Upravené maso předvaříme, nesmí být krvavé, pak ho necháme vychladnout, pokrájíme je na kostky 1 cm velké
2. Kůže uvaříme do měkka, vývar uschováme, cibulku osmažíme dorůžova a umeleme spolu s kůžemi
3. Přidáme ostatní přísady a vývar a dokonale vše promícháme, plníme do umělých střev, uzavřeme a vaříme při 80 °C cca 2-2,5 hodiny
4. Uvařenou tlačenku opláchneme, vložíme mezi 2 prkénka a necháme vychladnout, během chladnutí propíchneme ve střevě jehlou pár dírek.
2. Kůže uvaříme do měkka, vývar uschováme, cibulku osmažíme dorůžova a umeleme spolu s kůžemi
3. Přidáme ostatní přísady a vývar a dokonale vše promícháme, plníme do umělých střev, uzavřeme a vaříme při 80 °C cca 2-2,5 hodiny
4. Uvařenou tlačenku opláchneme, vložíme mezi 2 prkénka a necháme vychladnout, během chladnutí propíchneme ve střevě jehlou pár dírek.
Poznámka:
jedna porce = pět kilo tlačenkyPodobné recepty
- » Kuřecí tlačenka
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Vaječná tlačenka z moravy
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Domácí tlačenka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Aspiková vaječná tlačenka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Durynská krvavá tlačenka
(Hodnocení: 4.5 - hlasovalo 2x) - » Bůčková tlačenka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Tlačenka s hub
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017456) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316411) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234717) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131936) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113949)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy