Uzený losos s pomerančovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Uzený losos s pomerančovou omáčkou

Suroviny

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Rýží uvaříme podle návodu na obalu. Chřest očis­tíme, omyjeme a odstranírne zdřevnatělé konce.

2. Pomeranče oloupeme a vymačkáme šťávu. 100 ml šťávy s trochou soli a s chřestem dáme do studené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 min. Chřest vyjmeme, necháme okapat a postavíme na teplo.

3. Šalotky oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpě­níme na másle. Zbylou ovocnou šťávu smícháme s bílým vínem, smetanou a 3/4 pomerančové kůry a 10 min. vaříme na mírném ohni.

4. Estragon najemno posekáme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a estragonem a pro­pasirujeme ji sítem. Na talířích narovnáme rýži do věnce, do středu vložíme chřest i lososa a přelije­me pomerančovou omáčkou. Ozdobíme.

Poznámka:

ryži promícháme s trochou pšenice a ovesných vloček
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist