kohout na víně

Kategorie: Maso

Autor:

kohout na víně

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kohouta pečlivě očistěte, opalte, omyjte a naporcujte. Připravte marinádu z vína, mrkve, cibule, bouquet garni, pepře a soli. Vložte do ni kousky kohouta a nechte marinovat po celou noc. Druhý den výjměte kousky kohouta, osušte a v litinovém kastrolu osmažte na oleji.
Mezitím přefiltrujte marinádu a přidejte vyjmutou zeleninu do kastrolu s kousky kohouta, restujte cca 5 minut. Posypte moukou, chvíli restujte za občasného mícháni. Podlejte cognacem a flambujte. Přidejte přefiltrovanou marinádu, telecí fond a vařte. Mezitím na plátky nakrájete očistěné žampióny a na kostičky slaninu. Na pánvi osmažte slaninu, přidejte žampióny, osolte, opepřete a restujte. Před koncem pomalého varu který trvá cca 2,5 hodiny přidáme směs žampiónu, slaniny a cca 5 minut ještě vaříme. Podle chuti dosolíme či dopepříme, ozdobíme petržilkou a podáváme. Většinou se podává ve stejné nádobě ve které se kohout připravoval.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist