Špíz z bůčku, krkovičky a cibule upečený na rožni
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- vepřová krkovice 3.5 ks
- vepřový bůček 2.5 ks
- cibule 2 kg
- Na marinádu a lák
- česnek 2 ks
- grylovací koření 2 balíček
- koření gyros 1 balíček
Doba přípravy: 240 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejprve si připravíme marinádu a lák na potírání masa; do velké mísy nebo hrnce nalijeme olej, přidáme koření a prolisovaný česnek
2. Maso nakrájíme na 2-4 cm silné plátky, mírně rukou naklepeme, naložíme do připravené marinády, necháme 2-4 dny marinovat
3. Okapané maso napícháme střídavě na velký rožeň určený ke grilování selat, postupně skládáme k sobě na těsno plátky krkovičky, bůčku a půlky oloupaných cibulí, vše opakujeme až vytvoříme celý špíz, který pak ještě co nejvíce z bou stran přimáčkneme k sobě
4. Opékáme na venkovním nebo i vnitřním ohni, jen na teple a uhlících, plameny nesmí ošlehávat maso (tyč špízu by se měla točit), během opékání maso pravidelně okrajujeme a potíráme lákem
5. Servírujeme s čerstvým chlebem, kyselými okurkami, hořčicí ...
Doporučení:
Pokud seženete grilovací koření bez soli, musí se maso před grilováním také osolit, v opačném případě není nutné solit, nebo jen opatrně, podle chuti.
2. Maso nakrájíme na 2-4 cm silné plátky, mírně rukou naklepeme, naložíme do připravené marinády, necháme 2-4 dny marinovat
3. Okapané maso napícháme střídavě na velký rožeň určený ke grilování selat, postupně skládáme k sobě na těsno plátky krkovičky, bůčku a půlky oloupaných cibulí, vše opakujeme až vytvoříme celý špíz, který pak ještě co nejvíce z bou stran přimáčkneme k sobě
4. Opékáme na venkovním nebo i vnitřním ohni, jen na teple a uhlících, plameny nesmí ošlehávat maso (tyč špízu by se měla točit), během opékání maso pravidelně okrajujeme a potíráme lákem
5. Servírujeme s čerstvým chlebem, kyselými okurkami, hořčicí ...
Doporučení:
Pokud seženete grilovací koření bez soli, musí se maso před grilováním také osolit, v opačném případě není nutné solit, nebo jen opatrně, podle chuti.
Poznámka:
čas 240 minut + 4 dny přípravy1 porce = 1 velká grylovají jehla
nejlépe připravujeme na otevřeném ohni
česnek = 2 palice
Podobné recepty
- » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Špízy s TOFU
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ovocné špízy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové špízy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Špíz z panenky s bazalkovým pestem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pikantní kuřecí špízy s marinádou Tandoori
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Kuřecí špízy III
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308558) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232298) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy