Durynská krvavá tlačenka

Kategorie: Maso

Autor:

Durynská krvavá tlačenka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • libové maso 2 kg
  • hřbetní sádlo 500 g
  • vařené kůže 500 g
  • sůl 100 g
  • ledek 1 g
  • nové koření 1.2 lžička
  • mletý hřebíček 1.4 lžička
  • mletý muškátový oříšek 1.4 lžička
  • mletý pepř 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • tymián 1 lžička
  • přecezená prasečí krev 1 l

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Tak 2 kg libového vepřového masa, jazyk, srdce a 500 g kůže (všechno vařené) se společně s 500 g hřbetního špeku nakrájí na kostky velké asi jako palec a nahrubo umele na masovém strojku
2. K ochucení se přidá 100 g soli, 1 vrchovatá čajová lžička mletého pepře, podle chuti několik zrnek zeleného pepře, 1/2 čajové lžičky nového koření a hřebíček, 1 g ledku, 1 čajová lžička cukru, 1 polévková lžíce tymiánu a ¼ mletého muškátového oříšku
3. K masové směsi se přidá 1 l přecezené prasečí krve
4. Tato směs se pak plní nejlépe do prasečích střev
5. Tlačenka se nechá asi 2 hodiny táhnout ve vodě při 80 °C
6. Po pomalém vychladnutí se potom tlačenka udí ve studeném kouři 3 až 4 dny, čímž získá vynikající chuť.

Poznámka:

příprava 45 + 2 hodiny máčení v horké vodě a 4 dny uzení
líbové maso - srdce a jazyk
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist