Durynská krvavá tlačenka
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- libové maso 2 kg
- hřbetní sádlo 500 g
- vařené kůže 500 g
- sůl 100 g
- ledek 1 g
- nové koření 1.2 lžička
- mletý hřebíček 1.4 lžička
- mletý muškátový oříšek 1.4 lžička
- mletý pepř 1 lžička
- cukr 1 lžička
- tymián 1 lžička
- přecezená prasečí krev 1 l
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Tak 2 kg libového vepřového masa, jazyk, srdce a 500 g kůže (všechno vařené) se společně s 500 g hřbetního špeku nakrájí na kostky velké asi jako palec a nahrubo umele na masovém strojku
2. K ochucení se přidá 100 g soli, 1 vrchovatá čajová lžička mletého pepře, podle chuti několik zrnek zeleného pepře, 1/2 čajové lžičky nového koření a hřebíček, 1 g ledku, 1 čajová lžička cukru, 1 polévková lžíce tymiánu a ¼ mletého muškátového oříšku
3. K masové směsi se přidá 1 l přecezené prasečí krve
4. Tato směs se pak plní nejlépe do prasečích střev
5. Tlačenka se nechá asi 2 hodiny táhnout ve vodě při 80 °C
6. Po pomalém vychladnutí se potom tlačenka udí ve studeném kouři 3 až 4 dny, čímž získá vynikající chuť.
2. K ochucení se přidá 100 g soli, 1 vrchovatá čajová lžička mletého pepře, podle chuti několik zrnek zeleného pepře, 1/2 čajové lžičky nového koření a hřebíček, 1 g ledku, 1 čajová lžička cukru, 1 polévková lžíce tymiánu a ¼ mletého muškátového oříšku
3. K masové směsi se přidá 1 l přecezené prasečí krve
4. Tato směs se pak plní nejlépe do prasečích střev
5. Tlačenka se nechá asi 2 hodiny táhnout ve vodě při 80 °C
6. Po pomalém vychladnutí se potom tlačenka udí ve studeném kouři 3 až 4 dny, čímž získá vynikající chuť.
Poznámka:
příprava 45 + 2 hodiny máčení v horké vodě a 4 dny uzenílíbové maso - srdce a jazyk
Podobné recepty
- » Kuřecí tlačenka
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Vaječná tlačenka z moravy
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Slezská tlačenka
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 10x) - » Domácí tlačenka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Aspiková vaječná tlačenka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bůčková tlačenka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Tlačenka s hub
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy