Okoun se zeleninovou rýží
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- dlouhozrná rýže 125 g
- sůl 1 ks
- cuketa 200 g
- lilek 150 g
- filety s okouna 350 g
- žampiónová omáčka 1 balení
- bazalka na ozdobu 1 snítka
- smetana 200 ml
- hladká mouka 100 g
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rýži vaříme 15-20 minut ve 350 ml osolené vody. Cuketu a lilek očistíme a omyjeme (neloupáme).
Rybí filety osolíme a obalíme v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty. Maso vyjmeme a odložíme do tepla.
Cuketu a lilek pokrájíme na kostky a odusíme doměkka. Přilijeme 100 ml studené vody a 200 ml smetany, vmícháme Knorr Fix Žampionová omáčka, za občasného míchání vaříme 6-8 minut. Rýži slijeme, přidáme do omáčky a promícháme.
Filety ohřejeme a podáváme s zeleninovou rýží. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Rybí filety osolíme a obalíme v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty. Maso vyjmeme a odložíme do tepla.
Cuketu a lilek pokrájíme na kostky a odusíme doměkka. Přilijeme 100 ml studené vody a 200 ml smetany, vmícháme Knorr Fix Žampionová omáčka, za občasného míchání vaříme 6-8 minut. Rýži slijeme, přidáme do omáčky a promícháme.
Filety ohřejeme a podáváme s zeleninovou rýží. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Podobné recepty
- » Mořský okoun pečený v remosce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborové sendviče s okounem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené okouní filety
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaní okouni
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mořský okoun se slávkami a španělskou klobásou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polévka z okounů
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mandlový okoun s fazolkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234626) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy