Bůčková pomazánka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Bůčková pomazánka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřový bok 250 g
  • Sádlo 1 lžíce
  • Česnek 3 stroužek
  • Voda na podlití 1 ks
  • Mletý černý pepř, sůl 1 ks
  • Mletý kmín 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve upečeme okmínovaný a osolený bůček bez kůže a kostí.

Upečený bůček nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku spolu se čtvrtkami cibule a stroužky česneku. Pekáč, ve kterém jsme maso pekli, opřeme jednou stranou na vyšší oporu, aby se sádlo se sosem usadilo jen na jedné straně ve vyšší vrstvě.

Do misky s umletou masou přidáme pepř a 2 až 3 lžíce tmavšího sosu zpod usazeného sádla. Řádně vše promícháme, zkusíme, a jestli je třeba, dosolíme (ale opatrně), případně přidáme lžíci vypečeného sádla, aby se pomazánka lépe roztírala.

Bůčkovou pomazánku mažeme na plátky veky nebo předkládáme v kopečcích na talířcích a maže si každý sám. Zdobíme kousky kapie, rajčat či papriky, můžeme zasypat strouhaným křenem. Zapíjíme pivem i vínem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist