Mouřeními

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Mouřeními

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Smetana ke šlahání 2 dl
  • Vejce 3 ks
  • Moučkový cukr 60 g
  • Měkké máslo 60 g
  • Opražené loupané mandle ( nesolené ) 50 g
  • Hořká čokoláda 50 g
  • Kakao 1 lžička
  • Tuk na vymazání a hnědý cukr na vysypání formiček 1 ks
  • Plody mochyně na ozdobení 1 hrst

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse vyšleháme 50 g cukru s máslem a žloutky do pěny. Opražené mandle umeleme, vmícháme je spolu s prosátým kakaem do žloutkové pěny a pak přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr, až sníh tvoří lesklé špičky. Sníh pak opatrně po lžících vmícháme do základu těsta. Čtyři formičky vymažeme tukem, vysypeme cukrem a naplníme je asi do dvou třetin těstem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 25 minut. Upečené mouřeníny necháme prochladnout, pak je vyklopíme na talířky a každou porci ozdobíme mírně vyšlehanou šlehačkou a plody mochyně.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist