Chlebíčková veka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Chlebíčková veka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Hladká a polohrubá mouka 30 g
  • Rozpuštěný tuk 10 g
  • Droždí 1 ks
  • Mléko 3 dl

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

droždí, cukru, lžíce mouky a mléka připravíme kvásek. Do mísy si připravíme mouku, sůl do ní promcíháním rozptýlíme, přidáme rozpuštěný tuk nebo olej a přilijeme vykynutý kvásek. Zalijeme vlažným mlékem (ale stačí voda) a vypracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo. Totéž těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně, pouze droždí nahradíme sušeným. Po vykynutí těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme podlouhlé šišky a uložíme je na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Necháme asi 15 minut kynout, pak potřeme vlažnou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 35 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist