Mramorové brownies

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Mramorové brownies

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Čtvercovou formu o straně 23 cm nebo obdélníkovou o stejné ploše vymažte máslem a vysypte moukou, případně nádobu místo toho vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2. Do jedné mísy nalámejte tmavou čokoládu a do druhé světlou. Ke každé přidejte polovinu másla. Mísy postupně vložte do mikrovlnky a zahřívejte minutu a půl na vysoký výkon; v polovině této doby obsah promíchejte. Čokoládu můžete také rozpustit nad hrncem vroucí vody (neměla by dosahovat ke dnu mísy). Míchejte, aby
se čokoláda dokonale spojila s máslem.

3. Přidejte do každé mísy 150 g cukru a dvě prošlehaná vejce a vše vyšlehejte dohladka. Do tmavé směsi vmíchejte 50 g mouky a do světlé 90 g.

4. Obě těsta po lžících nanášejte do připravené formy. Nepravidelně přitom střídejte pár lžic světlých a pár tmavých, aby vznikla ,záplatovaná‘ struktura. Až zakryjete dno, na tmavé kopečky navršte další vrstvu světlé hmoty a naopak. Zaplněnou formou párkrát protáhněte špejli sem tam, aby byl mramorový efekt dokonalý.

5. Pečte pětatřicet minut, nebo vyčkejte, až prostředek placky sedne a hmota s bílou čokoládou získá lehce zlatavou kůrku. Upečený dezert vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a pak teprve nakrájejte na šestnáct čtverečků. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tři dny, v mrazáku i měsíc.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist