Kaštanové pyré

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Kaštanové pyré

Suroviny

Porce: 4 + –
  • jedlé kaštany 500 g
  • rum 1 lžička

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Plody jedlých kaštanů vaříme asi jednu hodinu ve vodě (vodu nesléváme!)
2. Postupně uvařené kaštany po pěti až šesti kusech vytáhneme z vody a oloupeme ne od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany
3. Dobře očištěné kaštany pak vaříme, v původním vývaru z kaštanů, dalších cca 20 minut do změknutí, musíme si dávat pozor, aby se nepřipálily, ale také je nesmíme rozvařit
4. Kaštany ještě za tepla propasírujeme dlaní přes jemné sítko z umělé hmoty
5. Do kaštanové kaše přidáme sirup z cukru a vody, který si můžeme připravit již předem (musí být velmi hustý, aby kaštanovou hmotu nerozředil)
6. Nakonec přidáme rum.
Je výborné ke zvěřině

Poznámka:

Až budete v obchodě vybírat kaštany pořádně si je prohlédněte, aby nebyly plesnivé. Špatně uskladněné plody jsou totiž k plesnivění velmi náchylné. I doma dlouho ponechané kaštany rychle vysychají. Zabránit tomu můžeme jen rychlou spotřebou nebo zmrazením vyloupaných a povařených plodů. Kaštany pak rozmrazíme pomalu při pokojové teplotě, čímž získají svoji typickou původní chuť i aróma.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist