Kaštanové pyré
Kategorie: Chuťovky
Autor: wencek

Suroviny
- jedlé kaštany 500 g
- rum 1 lžička
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Mixování, mletí
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Plody jedlých kaštanů vaříme asi jednu hodinu ve vodě (vodu nesléváme!)
2. Postupně uvařené kaštany po pěti až šesti kusech vytáhneme z vody a oloupeme ne od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany
3. Dobře očištěné kaštany pak vaříme, v původním vývaru z kaštanů, dalších cca 20 minut do změknutí, musíme si dávat pozor, aby se nepřipálily, ale také je nesmíme rozvařit
4. Kaštany ještě za tepla propasírujeme dlaní přes jemné sítko z umělé hmoty
5. Do kaštanové kaše přidáme sirup z cukru a vody, který si můžeme připravit již předem (musí být velmi hustý, aby kaštanovou hmotu nerozředil)
6. Nakonec přidáme rum.
Je výborné ke zvěřině
2. Postupně uvařené kaštany po pěti až šesti kusech vytáhneme z vody a oloupeme ne od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany
3. Dobře očištěné kaštany pak vaříme, v původním vývaru z kaštanů, dalších cca 20 minut do změknutí, musíme si dávat pozor, aby se nepřipálily, ale také je nesmíme rozvařit
4. Kaštany ještě za tepla propasírujeme dlaní přes jemné sítko z umělé hmoty
5. Do kaštanové kaše přidáme sirup z cukru a vody, který si můžeme připravit již předem (musí být velmi hustý, aby kaštanovou hmotu nerozředil)
6. Nakonec přidáme rum.
Je výborné ke zvěřině
Poznámka:
Až budete v obchodě vybírat kaštany pořádně si je prohlédněte, aby nebyly plesnivé. Špatně uskladněné plody jsou totiž k plesnivění velmi náchylné. I doma dlouho ponechané kaštany rychle vysychají. Zabránit tomu můžeme jen rychlou spotřebou nebo zmrazením vyloupaných a povařených plodů. Kaštany pak rozmrazíme pomalu při pokojové teplotě, čímž získají svoji typickou původní chuť i aróma.Podobné recepty
- » Kuličky z kaštanového pyré
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Čínské kaštanové palačinky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kaštanové kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kaštanové kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Plněné kaštanové řezy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kaštanové košíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuličky z kaštanového pyré
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316316) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237929) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234644) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131909) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy