Žloutkové věnečky s jahodami

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Žloutkové věnečky s jahodami

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Olej a 150 ml vody nalijte do středně velkého hrnce. Přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Pak přisypejte mouku a neustále míchejte, aby se těsto přestalo přichytávat ke dnu. Pak sejměte z ohně a po jednom zašlehávejte vejce, dobře to jde elektronickým ručním šlehačem. Finále poznáte podle toho, že získáte hladké těsto bez hrudek, které se bude táhnout jako žvýkačka.
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou , nakreslete ´věnečky o průměru 6-7 cm. Dejte do trouby a pečte asi 30 minut. Během pečení neotvírejte troubu - odpalované těsto by kvůli nárazu studeného vzduchu splasklo.
Na krém vyklepněte žloutky do hrnce, vsypejte cukr, promíchejte a přidejte mouku. Mléko přiveďte spolu s vanilkovou dření k varu. Občas promíchejte a pak jím přelijte vaječnou směs a za stálého míchání přiveďte k varu. Krém zhoustne. Vmíchejte rum a nechte zchladnout. Úplně nakonec vmíchejte do krému dotuha ušlehanou smetanu. Zchladlé věnečky menším nožem s pilkou podélně rozřízněte. Naplňte je krémem s jahodami.

Poznámka:

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist